Vakuumsyltad honungsmelon
1 honungsmelon
200 gr god akaciahonung
200 ml vatten
Börja med att skala melonen med en kniv. Detta görs genom att först skära av toppen och botten. Lägg melonen på en av skärytorna och skär bort överflödigt skal uppifrån och ned.
Melonen halveras och kärnorna skrapas ur med en matsked. Melonen läggs i en vakuumpåse.
Akaciahonungen rörs ihop ordentligt med vattnet till en tjock sirap. Sirapen tillsätts även i påsen som nu vakuumeras med en kammar-vakuumförpackare (OBS: Det är mycket viktigt att din vakuumpackare tål att suga vätskor)
Tillbered påsen i 80 grader i 20 minuter i sous vide. Efter 20 minuter, kyl påsen genom att blötlägga den i kallt vatten. Efter kylning skär du upp påsen, spara sirapen till senare och ta ut melonen. Melonen skärs i tunna skivor på ett mandolinjärn. Alternativt kan de bara skäras så tunt som möjligt med en kniv.
Vaniljglass sousvide
300 g mjölk
200 gr grädde
120 gr socker
1 stång vanilj
60 g äggulor
1 blad gelatin
Alla ingredienser utom gelatin hälls i en vakuumpåse som vakuumeras med kammarvakuumförpackare (OBS: Det är väldigt viktigt att din vakuumpackare tål att suga vätskor) och tillagas i sous vide i 80 grader i 30 minuter. Blötlägg under tiden gelatinet i vatten.
Öppna påsen efter 30 minuter och häll innehållet i en skål. Gelatinet vrids fri från vatten och rörs ner i glassmassan. Massan kyls, körs i glassmaskin och ställs i frysen för servering.
Röd skogssyra
Skogssyra
Skogssyran plockas till små skott, sköljs i isvatten och torkas på en pappershandduk.
Tillagning
Börja med att lägga en rejäl klick vaniljglass på botten av tallriken. Dekorera glassen med skivorna av den inlagda melonen och tillsätt till sist skogssyran. Ringla över rätten med lite av sirapen från melonen.
© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.