kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Griskött

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

Det finns två stora fördelar vid att tillaga griskött med sous vide tekniken.

1.Du kan göra en seg köttbit till riktigt mör, medan du behåller både saft och kraft i köttet.
Man tillagar köttet under en längre tid vilket gör att senorna bryts ner i köttet. Då köttet tillagas på låg temperatur under vakuum blir det inte torrt.

2. Du kan tillaga köttet på endast 60 °C. och ändå ha koll på matvarusäkerheten.

Nu är det slut med torrt och tråkigt griskött. Du kan tillaga köttet medium (svagt rosa, 60 °C) och ändå vara säker på matvarusäkerheten. Vid att tillaga det vid 60 °C kommer du få ett riktigt saftigt och välsmakande kött. Fläskfilé kan du med fördel tillaga vid endast 58 °C.

I schemat under blir köttet rosa/svagt rosa. Tycker du inte om det ska du lägga till 3 °C på temperaturerna.

 

STEKAR & HELA KÖTTSTYCKEN

 


 

Vikt / Storlek
 


 

Temperatur
 


 

Tid
 


 

Karre (utan svål, med ben)

2 kg

63 °C

10 timmar

Karre (utan svål, utan ben)

1,5 kg

63 °C

8 timmar

Ytterfile (benfri kotlett)

2 kg

65 °C

8 timmar

Fläskfilé

1,5 kg

62 °C

6 timmar

Fransyska

0,5 kg

62 °C

3 timmar

Innerlår (skinka)

1 kg

65 °C

10 timmar

Rumpstek (skinka)

1 kg

62 °C

10 timmar

Fläsklägg

1 kg

68 °C

18 timmar

Spareribs

ej relevant

62 °C

38 timmar

Tjocka spjäll

2 kg

62 °C

12 timmar

Fläskben

1 kg

62 °C

12 timmar

Skinkstek

1 kg

62 °C

12 timmar

Herrgårdsskinka

2 kg

62 °C

12 timmar

Rökt skinka

1 kg

62 °C

timmar


 

 

SMÅ STYCKNINGSDETALJER

 


 

 

Vikt / Storlek
 

 


 

 

Temperatur
 

 


 

 

Tid
 

 


 

Kotlett

300 gram / 2 cm tjock

58 °C

3 timmar

Karrékotlett

300 gram / 2 cm tjock

62 °C

3 timmar

Karbonader

300 gram / 3 cm tjock

65 °C

3 timmar

Bogstek

200 gram / 1,5 cm tjock

65 °C

3 timmar

Medaljong

250 gram / 3 cm tjock

60 °C

3 timmar

Grill-skiva

100 gram / 1 cm tjock

60 °C

3 timmar

Griskind

Ej relevant

65 °C

18 timmar

Fläskfilé

80 gram / 1,5 cm tjock

58 °C

3 timmar

Schnitzler

100 gram / ½ cm tjock

60 °C

3 timmar

Koteletter med ben

300 gram / 3 cm tjock

59 °C

timmar

Tjocka koteletter

400 gram / 4 cm

59 °C

4 timmar

Tärnat fläskkött (grytbitar)

1×1 cm

60 °C

2 timmar

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen

Mest sålda