Tlf.: +45 71 99 12 12

  kontakt@sousvideshop.se

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  +45 71991212    Fri frakt över 700kr   Snabb leverans  

Konro Yakitori Grillar

Airfryers

Sous Vide Utrustning

Vakuumpåsar

Oxkött

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

När vi talar om sous vide är reglerna lite annorlunda vad gäller när oxkött är rött eller medium stekt. Den långa tillagningstiden kan nämligen få köttet att verka mer tillagat än det egentligen är. Därför drar man av ett par grader. Såhär ser temperaturerna ut för oxkött.

Mycket rött – 54 ,5°C
Normalt rött – 55 °C
Medium – 57 °C
Genomstekt – 61 °C

I schemat under tar vi som utgångspunkt att köttet ska vara normalt rätt, då detta är vad de flesta föredrar. Undantag är de lite segare köttbitarna, som vi rekommenderar tillagas medium. Du kan självklart anpassa temperaturerna som du önskar. Stektiderna blir nästan helt orörda, så länge du inte ändrar på +/- 4 °C.

 

STEK & HELA KÖTTSTYCKEN


Vikt / Storlek
 


Temperatur
 


Tid
 


Rumpstek

1 kg

55 °C

14 timmar

Picanha

1,5 kg

55 °C

8 timmar

 

 

 

 

Ytterfilé (Biff med ben)

2 kg

55 °C

10 timmar

Biff (u/ben)

2 kg

55 °C

8 timmar

Rostbiff / Innanlår

1,5 kg

55 °C

7 timmar

Oxbringa

1,5 kg

58 °C

20 timmar

Fransyska

2 kg

57 °C

12 timmar

Tjocka Filén

2 kg

55 °C

11 timmar

Utskuren biff

2 kg

55 °C

12 timmar

Högrev med ben

2 kg

58 °C

14 timmar

OxFilé

2 kg

55 °C

4 timmar

Bröst/slag

1,5 kg

58 °C

24 timmar

Flankstek

1 kg

55 °C

12 timmar

Ben / Buco

0,5 kg

57 °C

18 timmar


 

STEKAR & ANNAT


Vikt / Storlek


Temperatur


Tid


Högrev

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Ryggbiff

300 gram / 3 cm tjock

55 °C

2 timmar

Oxfilé

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Hamburgerbiff

250 gram / 3 cm tjock

58 °C

2 timmar

Entrecotê

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Rumpstek

300 gram / 2,5 cm tjock

55 °C

2 timmar

Utskuren biff

300 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Medaljonger (av ytterfilé)

300 gram / 3 cm tjock

55 °C

4 timmar

Innanlår (utbankad: minut stek)

200 gram / 1,5 cm tjock

55 °C

3 timmar

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen.

Mest sålda