kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Sommarsallad - Sallad på pressad gurka, dragon, rucola och puffat pärlkorn

Skapad den under

Sommarsallad - Sallad på pressad gurka, dragon, rucola och puffat pärlkorn

Pressad gurka
4 buntar dragon
600 ml rapsolja
2 gurkor
Plocka dragon grovt och lägg bladen i en matberedare. Hetta upp rapsoljan till 70 grader och häll den över dragonen. Mixa oljan i 7 minuter tills den får en djupgrön färg.
Sikta nu oljan genom en ostduk eller kökshandduk.
Skala gurkorna och lägg i en vakuumpåse tillsammans med hälften av dragonoljan, spara resten av oljan till nästa recept. Vakuumera påsen med din kammarvakuumförpackare (mycket viktigt att din vakuumförpackare kan vakuumförpacka vätska) och förvara den i kyl till nästa dag.
Skär upp påsen och skär gurkorna i små munsbitar.

Dragonemulsion    
250 gr dragonolja
120 gr pastöriserad äggvita
20 gr äppelcidervinäger
7 gr fint salt
Ingredienserna hälls i en mixerkopp eller en lämplig behållare för en stavmixer. De blandas ihop till en tjock kräm med en stavmixer.

Puffat korngryn
150 gr korngryn
Rapsolja till fritering
Fint salt
Korngrynet blötläggs i vatten över natten. Dagen efter silar du av vattnet och breder ut korngrynen på en kökshandduk för att torka lite.
Oljan värms upp till 190 grader, en passande sil läggs i pannan och korngrynen friteras i den lite i taget tills den puffar, det tar bara 10-15 sekunder.
Silen lyfts ur pannan och korngrynen vänds upp på smörpapper, strö över salt.

Rucola
Rucola
Rucolan sköljs och slungas fri från vatten i en salladsslunga, alternativt kan den bara droppa av under en tid i en sil.

Servering
Salladen serveras med gurkan i botten, droppar av dragonemulsion, rucolaskott samt puffat korngryn.


© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

Mest sålda