Pressad gurka
4 buntar dragon
600 ml rapsolja
2 gurkor
Plocka dragon grovt och lägg bladen i en matberedare. Hetta upp rapsoljan till 70 grader och häll den över dragonen. Mixa oljan i 7 minuter tills den får en djupgrön färg.
Sikta nu oljan genom en ostduk eller kökshandduk.
Skala gurkorna och lägg i en vakuumpåse tillsammans med hälften av dragonoljan, spara resten av oljan till nästa recept. Vakuumera påsen med din kammarvakuumförpackare (mycket viktigt att din vakuumförpackare kan vakuumförpacka vätska) och förvara den i kyl till nästa dag.
Skär upp påsen och skär gurkorna i små munsbitar.
Dragonemulsion
250 gr dragonolja
120 gr pastöriserad äggvita
20 gr äppelcidervinäger
7 gr fint salt
Ingredienserna hälls i en mixerkopp eller en lämplig behållare för en stavmixer. De blandas ihop till en tjock kräm med en stavmixer.
Puffat korngryn
150 gr korngryn
Rapsolja till fritering
Fint salt
Korngrynet blötläggs i vatten över natten. Dagen efter silar du av vattnet och breder ut korngrynen på en kökshandduk för att torka lite.
Oljan värms upp till 190 grader, en passande sil läggs i pannan och korngrynen friteras i den lite i taget tills den puffar, det tar bara 10-15 sekunder.
Silen lyfts ur pannan och korngrynen vänds upp på smörpapper, strö över salt.
Rucola
Rucola
Rucolan sköljs och slungas fri från vatten i en salladsslunga, alternativt kan den bara droppa av under en tid i en sil.
Servering
Salladen serveras med gurkan i botten, droppar av dragonemulsion, rucolaskott samt puffat korngryn.
© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.