Här är ett tips för att ta vara på de många vilda örter och blommor som spirar här under sommarmånaderna, allt du behöver är vatten, socker och en kammar-vakuumförpackare.
Bilden visar fläder, nyponblad och unga granskott.
Koka upp en sirap av lika delar vatten och socker. Kyl den helt och vakuumpacka dina insamlade örter och blommor med sockerlaget. Låt dem dra i minst 2 veckor.
De tre som visas här är fantastiska som dekorationer och tillbehör till sommarens desserter.
Men vad som är ännu bättre är sirapen som kommer ur den, som även kan användas som ett extra tillskott till dina desserter.
Sirapen från fläderblommorna kan även användas till flädersaft, eller så kan en nyponlemonad göras av nyponsirapen.
Njut
© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.
Svar
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.