Älskar du också den vackra vita sparrisen och vill att säsongen ska vara lite längre?
Med denna vakuumsyltmetod kan du bevara din sparris i upp till 3 månader efter tillagning.
8 Vita sparrisar
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 dl vitt vin
0,5 dl rörsocker
0,5 dl vatten
8 gr fint salt
Svartpeppar, lagerblad, koriander och fänkålsfrön
Börja med att koka upp ett syltlag av äppelcidervinäger, vitt vin, rörsocker, vatten, salt och kryddor. Kyl skiktet till rumstemperatur.
Skala de vita sparrisarna och bryt av änden. Lägg den vita sparrisen i en vakuumpåse. Sikta kryddorna från syltlagen och häll syltlag i påsen tillsammans med den vita sparrisen.
Använd din kammar-vakuumförpackare och förslut påsen och tillbered den sous vide vid 80 grader i 10 minuter.
Kyl påsen i vatten.
Påsen förvaras i kyl och kan hålla sig obruten i 3 månader
© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.