Sous Vide Stav (Cirkulator)


Sous Vide-stavar till både privata och företag
Allt efter dina behov så finns det Sous Vide-stavar med olika kapaciteter. Om du bara önskar att använda din Sous Vide-stav för privat bruk där hemma så kan det vara en bra idé att starta med en stav som har en kapacitet på ca 20 liter. Ska du använda Sous Vide-staven professionellt så bör du såklart investera i en cirkulator som har kraftigare specifikationer och som kan cirkulera mer vatten åt gången. Här på sidan hittar du Sous Vide-stavar för alla behov oavsett om de ska användas i en mindre gryta eller i ett vattenbad på upp till 65 liter.
Vad har du egentligen behov för?
Om du behöver Wi-Fi med app beror i stor grad av dina behov, eller om du bara gärna vill ha något som fungerar eller den ultimata möjligheten till kontroll. Ofta beror det på budget och användning. Om du ska ha en cirkulator professionellt i exempelvis en restaurang är det klart att du bör ställa högre krav på cirkulatorns egenskaper. Under varje produkt kan du se vad cirkulatorn bäst används till, om den är bra till hemmet eller lämpar sig för restauranger, caféer eller catering m.m.
Är du helt ny inom Sous Vide? I så fall kan det vara en bra idé att investera i ett av våra paket. Detta kan vara ett bra sätt att komma in i världen inom Sous Vide och du får dåallt du behöver samlat i ett paket. Du hittar alla våra paketerbjudande här.
Fyller inte i köket - flexibel kapacitet
Det kan vara flera fördelar med att investera i en Sous Vide-stav eller "thermal circulator", som den kallas på engelska. Cirkulatorn används ofta i stora kök för att den oftast har en större kapacitet och inte tar särskilt mycket plats. En av de största fördelarna är att den är väldigt flexibel när det kommer till kapacitet och kan enkelt anpassa sig till precis den mängd du önskar. Det är helt utan att behöva kompromissa på resultat eller kontrollen över din matlagning.
Lätt och bekvämt
De flesta Sous Vide-cirkulatorer är lätta att använda. De ska bara sättas på kanten av ett livsmedelsgodkänt kar eller behållare. Det göras oftast med hjälp av den påmonterade klämman som sitter på staven. Därefter sänks stålenheten ned i vattnet med värmeelementet och cirkulationspropellern. Därefter ställer du in den önskade temperaturen på cirkulatorn. Alla cirkulatorer har en användarvänlig display som guidar dig. När du har ställt in cirkulatorn värmer den vattnet till din önskade temperatur och därefter ska du bara vänta på att maten ska bli färdig.
Saknar du vakuumpåsar eller en vakuumförpackare till Sous Vide eller annan typ av gastronomi? Du hittar vårt stora urval av tillbehör här.