kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Sous vide fläskbröst med purjolöksconfitering och höost

Skapad den under , , Nyår

Sous vide fläskbröst med purjolöksconfitering och höost

Vitvinssås
Ingredienser:
1 msk rapsolja
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
5 dl vitt vin
6 kvistar timjan
1 l kycklingfond
1 svartpepparkorn
1 lagerblad
10 korianderfrön
1 msk smör
Salt, peppar och lite citronsaft

Tillagning:
Skala och hacka den gul löken grovt. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem grovt med den platta sidan av bladet på en kniv. Fräs löken i rapsoljan på låg värme tills löken är klar. Häll på vitt vin och timjan och reducera vätskan till 1/3. Tillsätt kycklingfonden och de torra kryddorna och koka ner såsen till 1/3.
Tillsätt smöret och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Fläskstek
Ingredienser:
1 kg fläskstek utan svål och ben
50 gr salt
6 kvistar timjan
6 pressade vitlöksklyftor
Rapsolja, salt och peppar

Tillagning
Strö saltet över fläsksteken och linda in den tätt i plastfolie. Ställ in steken i kylen till nästa dag. Skölj steken i kallt vatten och vakuumera den i en vakuumpåse tillsammans med timjan och vitlök.
Vakuummera steken och tillbered sous vide i 90 grader i 3 timmar. Kyl påsen något och skär upp den och ta ut steken.
Skär steken i fina rektangulära bitar och se till att det inte är för mycket fett på varje bit.
Stek det knaprigt på en av sidorna, stek det bara lite på motsatt sida, steker du det för mycket kommer den snabbt se torrt ut. Krydda köttet med salt och peppar.

Confiterad purjolök
Ingredienser:
50 gr smör
4 purjolökar
En nypa salt

Tillagning
Lägg smöret i en kastrull och värm det på medelhög värme tills det bubblar upp och blir brunaktigt, stäng av plattan när smöret börjar dofta nötigt. Kyl smöret något.
Skär av roten, samt den mörkgröna toppen av purjolöken och dela dem på längden, skölj purjolöken i vatten och lägg dem prydligt sida vid sida med skärytorna nedåt i en vakuumpåse.
Häll det brynta smöret i påsen tillsammans med en nypa salt och vakuumera påsen med en kammarvakuumförpackare.
Tillbered påsen sous vide i 80 grader i 50 minuter.

Ramslökskapris
Ingredienser:
Ramslökskapris
Fint salt
Vitvinsvinäger
Rörsocker
Vatten

Tillagning
Skölj ramslökskaprisen och vänd ihop dem med fint salt tills de är helt täckta. Låt dem dra i 5 dagar.
Koka under tiden upp lag av lika delar vitvinsvinäger, rörsocker och vatten.
Skölj kapriserna fria från salt och droppa av dem i en sil.
Vakuumera kapriserna, med en kammervakuumförpackare, häll i lagen och låt dem dra i minst 3 veckor.

Tillbehör
Ingredienser:
Riven höost
Timjanskott och blomman av timjan

Servering
Lägg fläskköttet på tallriken. Skär ner den halva purjolöken på mitten utan att skära den hela vägen genom roten, strimla dem lite till en buskig klump och lägg 2 halva purjolökar på varje tallrik. Garnera purjolöken med riven höost, ramslökskapris och timjan.
Häll såsen på tallriken längs med köttet.

© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

Mest sålda