Vi är glada över att kunna introducera den nya Sage The Smoking Gun för hemanvändning.
Sage har tillsammans med Heston Blumenthal producerat en mer robust modell.
Med rökpistolen kan du addera kall rök till all sorts mat. Den ger maten en pikant röksmak som kommer från riktigt träspån från olika trädsorter.
Lägg träspånet i den lilla kammaren i toppen, starta rökpistolen och håll en tändare eller tändsticka ned i träspånet så det glöder. En kraftig ventilator gör att röken sugs genom pistolen och blåses ut genom den lilla plastslangen. Sedan ska du bara hålla slangen mot det du önskar ge smak, enklare blir det inte.
Några exempel på matvaror du kan förgylla med röksmak: Kyckling, fisk, grönsaker, stekar, kotletter och mycket mer.
Då det är kall rök som kommer ut kan du ge röksmak till varor som normalt skulle vara svåra att ge en röksmak; Smör, råa ostron, desserter, choklad, cocktails, sallader med mera.
Du kan även prova att röka annat än träspån. T.ex. te, kryddor och torkade blommor. Bara fantasien sätter gränser.