TRYCKKOKARE
Laga läckra grytor med en tryckkokare
En tryckkokare har tidigare varit ett verktyg som varit reserverat för restaurangbranschens snabba tempo och olika behov. Men det har blivit alltmer populärt att laga mat som kräver längre tillagningstid - och här är en tryckkokare ett unikt matlagningsverktyg i en hektisk vardag. Modellerna du kan köpa idag har utvecklat och förbättrat sina säkerhetsventiler, så den tidigare rädslan för explosion nu inte är närvarande.
Med en tryckkokare till hands är det snabbt och enkelt att laga läckra grytor i större portioner som kan frysas ned. Köttets bindväv bryts ner under de höga temperaturerna - men köttet bevarar saftigheten och blir mört eftersom den bibehåller fukten. När du tillagar kött rekommenderar vi att du använder fond för att steka köttet så att du får en kraftigare smak. Den kan också minska energiförbrukningen eftersom den med en förkortad koktid använder mindre energi.
Olika storlekar för olika behov
Ovan ser du våra olika typer av tryckkokare. Det finns många att välja mellan, men du kan göra valet lättare genom att tänka på dina storleksbehov.
En tryckkokare måste underhållas regelbundet för att säkerställa optimal prestanda. Underhåll innebär att gummilisten regelbundet smörjs för att hålla sig intakt. Ventilen måste vara fri från smuts för att trycket ska kunna regleras, vilket är den viktigaste delen av en tryckkokares uppgift.
Vilken ska jag då välja?
En tryckkokare kan vara en viktig investering för ditt kök och precis som med så mycket annan köksutrustning idag kan det vara svårt att veta vad man ska välja. När du har bestämt vilken storlek på tryckkokare som passar ditt behov finns det andra faktorer som kan hjälpa dig att hitta rätt modell för dig. Tar du hänsyn till dessa faktorer kommer du att få en tryckkokare som ger goda resultat och ger dig många fördelar under många år framöver.
Pris:
Priserna på tryckkokare kan variera mycket beroende på kapacitet, funktioner och material. Här på sidan hittar du modeller som passar alla typer av budgetar. Det är viktigt att du hittar en tryckkokare som passar din budget, men det är också viktigt att du hittar en modell som är hållbar och ger de resultat du önskar.
Funktioner:
Det är också viktigt att titta på funktionerna på tryckkokaren. Vissa modeller är elektriska, vissa har inbyggda timrar och vissa har många olika funktioner som kan användas för grönsaker, fisk och skaldjur eller för bräsering av kött och tillagning av ris. Vissa modeller har också avtagbart lock, vilket gör det lättare att rengöra och underhålla. Därför är det viktigt att läsa lite om modellerna för att ta reda på vilken tryckkokare som är rätt för dig.
Behöver du en hjälpande hand?
Tryckkokaren är ett unikt verktyg för dig som vill laga läcker, mört och smakfull mat hemma, men utan att spendera en förmögenhet eller massor av tid. Det kan vara svårt att få överblick över vilken modell som passar dig bäst. Därför hjälper vi dig gärna på Sousvideshop.se. Du är alltid välkommen att kontakta oss genom att skriva eller ringa till oss så att vi kan hitta en lösning som passar dig.
Vad är en tryckkokare?
En tryckkokare är en typ av köksutrustning som använder trycket från ånga för att tillaga mat. Tryckkokare är ett effektivt och snabbt sätt att laga mat på och är särskilt lämpliga för soppor, grytor och kött.
Hur fungerar en tryckkokare?
En tryckkokare fungerar genom att bygga upp tryck inne i grytan med hjälp av ånga. När trycket når tillräckligt högt tillagas maten snabbare och mer effektivt jämfört med traditionella matlagningsmetoder. Dessutom är tryckkokare mer skonsamma mot matens näringsämnen eftersom de tillagar maten vid lägre temperaturer.
Hur använder man en tryckkokare?
För att använda en tryckkokare behöver du bara lägga till ingredienserna du vill tillaga i grytan. Tillsätt sedan vatten eller buljong - kom ihåg att lägga till rätt mängd. Sedan ska du sätta på locket. Det är viktigt att du lägger till rätt mängd vätska eftersom detta kommer att påverka trycket inne i grytan. Sedan ska du placera grytan på spisen och värma upp den tills trycket når önskad nivå. När tillagningen är klar måste du gradvis släppa trycket genom att ta bort grytan från värmen och vänta tills ångan naturligt släpps ut ur grytan innan du tar bort locket.