kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Black weeks är startat

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla dehydrator - torkugnar

Torkugnar

jul 2024

Jul 2024

Cybermonday

Oxkött

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

När vi talar om sous vide är reglerna lite annorlunda vad gäller när oxkött är rött eller medium stekt. Den långa tillagningstiden kan nämligen få köttet att verka mer tillagat än det egentligen är. Därför drar man av ett par grader. Såhär ser temperaturerna ut för oxkött.

Mycket rött – 54 ,5°C
Normalt rött – 55 °C
Medium – 57 °C
Genomstekt – 61 °C

I schemat under tar vi som utgångspunkt att köttet ska vara normalt rätt, då detta är vad de flesta föredrar. Undantag är de lite segare köttbitarna, som vi rekommenderar tillagas medium. Du kan självklart anpassa temperaturerna som du önskar. Stektiderna blir nästan helt orörda, så länge du inte ändrar på +/- 4 °C.

 

STEK & HELA KÖTTSTYCKEN

 

 
 

Vikt / Storlek
 


 

Temperatur
 


 

Tid
 


 

Rumpstek

1 kg

55 °C

14 timmar

Picanha

1,5 kg

55 °C

8 timmar

 

 

 

 

Ytterfilé (Biff med ben)

2 kg

55 °C

10 timmar

Biff (u/ben)

2 kg

55 °C

8 timmar

Rostbiff / Innanlår

1,5 kg

55 °C

7 timmar

Oxbringa

1,5 kg

58 °C

20 timmar

Fransyska

2 kg

57 °C

12 timmar

Tjocka Filén

2 kg

55 °C

11 timmar

Utskuren biff

2 kg

55 °C

12 timmar

Högrev med ben

2 kg

58 °C

14 timmar

OxFilé

2 kg

55 °C

4 timmar

Bröst/slag

1,5 kg

58 °C

24 timmar

Flankstek

1 kg

55 °C

12 timmar

Ben / Buco

0,5 kg

57 °C

18 timmar


 

 

STEKAR & ANNAT

 


 

Vikt / Storlek

 


 

Temperatur


 

Tid


 

Högrev

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Ryggbiff

300 gram / 3 cm tjock

55 °C

2 timmar

Oxfilé

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Hamburgerbiff

250 gram / 3 cm tjock

58 °C

2 timmar

Entrecotê

250 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Rumpstek

300 gram / 2,5 cm tjock

55 °C

2 timmar

Utskuren biff

300 gram / 2 cm tjock

55 °C

2 timmar

Medaljonger (av ytterfilé)

300 gram / 3 cm tjock

55 °C

4 timmar

Innanlår (utbankad: minut stek)

200 gram / 1,5 cm tjock

55 °C

3 timmar

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen.

Mest sålda