Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET
När vi talar om sous vide är reglerna lite annorlunda vad gäller när oxkött är rött eller medium stekt. Den långa tillagningstiden kan nämligen få köttet att verka mer tillagat än det egentligen är. Därför drar man av ett par grader. Såhär ser temperaturerna ut för oxkött.
Mycket rött – 54 ,5°C
Normalt rött – 55 °C
Medium – 57 °C
Genomstekt – 61 °C
I schemat under tar vi som utgångspunkt att köttet ska vara normalt rätt, då detta är vad de flesta föredrar. Undantag är de lite segare köttbitarna, som vi rekommenderar tillagas medium. Du kan självklart anpassa temperaturerna som du önskar. Stektiderna blir nästan helt orörda, så länge du inte ändrar på +/- 4 °C.
STEK & HELA KÖTTSTYCKEN
Vikt / Storlek
Temperatur
Tid
Rumpstek
1 kg
55 °C
14 timmar
Picanha
1,5 kg
55 °C
8 timmar
Ytterfilé (Biff med ben)
2 kg
55 °C
10 timmar
Biff (u/ben)
2 kg
55 °C
8 timmar
Rostbiff / Innanlår
1,5 kg
55 °C
7 timmar
Oxbringa
1,5 kg
58 °C
20 timmar
Fransyska
2 kg
57 °C
12 timmar
Tjocka Filén
2 kg
55 °C
11 timmar
Utskuren biff
2 kg
55 °C
12 timmar
Högrev med ben
2 kg
58 °C
14 timmar
OxFilé
2 kg
55 °C
4 timmar
Bröst/slag
1,5 kg
58 °C
24 timmar
Flankstek
1 kg
55 °C
12 timmar
Ben / Buco
0,5 kg
57 °C
18 timmar
Vikt / Storlek
Temperatur
Tid
Högrev
250 gram / 2 cm tjock
55 °C
2 timmar
Ryggbiff
300 gram / 3 cm tjock
55 °C
2 timmar
Oxfilé
250 gram / 2 cm tjock
55 °C
2 timmar
Hamburgerbiff
250 gram / 3 cm tjock
58 °C
2 timmar
Entrecotê
250 gram / 2 cm tjock
55 °C
2 timmar
Rumpstek
300 gram / 2,5 cm tjock
55 °C
2 timmar
Utskuren biff
300 gram / 2 cm tjock
55 °C
2 timmar
Medaljonger (av ytterfilé)
300 gram / 3 cm tjock
55 °C
4 timmar
Innanlår (utbankad: minut stek)
200 gram / 1,5 cm tjock
55 °C
3 timmar
© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen.