En annan stor fördel vid sous vide är att du kan uppnå en extrem hög grad av likformighet. Då du styr temperaturen precist och endast tillagar vid den temperatur du önskar uppnå, är tjockleken nästan utan relevans.
Har du 8 biffar i varierande tjocklek som alla ska vara röda kan det vara svårt att uppnå det, då stektiden på pannan beror på hur tjockt köttet är. När den ena biffen är perfekt röd är den andra kanske rå i mitten – eller kanske genomstekt. Detsamma gäller kycklingbröst. Även om det som regel har samma vikt är tjockleken inte alltid samma. Med sous vide är detta inte något problem. Du tillagar vid den temperatur du önskar uppnå i maten. Och som redan nämnt ovanför är tiden inte den angörande faktorn. Så efter 1-2 timmar är alla biffarna perfekt röda hela vägen igenom – både den tunna och den tjocka.
Så oavsett vad du tillagar, uppnår du en likformighet som du inte uppnår med andra tillagningsmetoder. Du är säkrad samma perfekta resultat varje gång.