Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET
Lammkött är riktigt gott. Och beroende på temperatur kan det tillagas till en härlig rosa färg. Den stora variationen i temperaturerna under beror på olika storlekar och olika köttbitar från lammet, alla bitar är inte goda med den rosa färgen. Endast några grader kan göra en stor skillnad.
Om du generellt inte tycker om rosa lammkött, sätt då temperaturen på 4 °C högre än angivet i schemat under – så kommer du få ett genomstekt lammkött, som ändå är mört och saftigt.
Temperatur
Tid
Lammstek med ben
2,5 kg
56 °C
24 timmar
Urbenad lammestek
2 kg
56 °C
24 timmar
Knöl
½ kg
56 °C
14 timmar
Innererlår
½ kg
56 °C
8 timmar
Lammben
½ kg
56 °C
8 timmar
Lammkotlett (rack of lamb)
1 kg
55 °C
4 timmar
Rumpstek
½ kg
58 °C
14 timmar
Lammsadel
1 kg
56 °C
6 timmar
Lammbog
1,5 kg
59 °C
14 timmar
Vikt / Storlek
Temperatur
Tid
Lammkotlett
100 gram
56 °C
2 timmar
Lammfilé
150 gram
55 °C
2 timmar
Färsbiffar
300 gram / 3 cm tjock
56 °C
3 timmar
Tärnat Lamm (grytbitar)
Ej relevant
58 °C
3 timmar
© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen