Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET
Det finns två stora fördelar vid att tillaga griskött med sous vide tekniken.
1.Du kan göra en seg köttbit till riktigt mör, medan du behåller både saft och kraft i köttet.
Man tillagar köttet under en längre tid vilket gör att senorna bryts ner i köttet. Då köttet tillagas på låg temperatur under vakuum blir det inte torrt.
2. Du kan tillaga köttet på endast 60 °C. och ändå ha koll på matvarusäkerheten.
Nu är det slut med torrt och tråkigt griskött. Du kan tillaga köttet medium (svagt rosa, 60 °C) och ändå vara säker på matvarusäkerheten. Vid att tillaga det vid 60 °C kommer du få ett riktigt saftigt och välsmakande kött. Fläskfilé kan du med fördel tillaga vid endast 58 °C.
I schemat under blir köttet rosa/svagt rosa. Tycker du inte om det ska du lägga till 3 °C på temperaturerna.
Vikt / Storlek
Temperatur
Tid
Karre (utan svål, med ben)
2 kg
63 °C
10 timmar
Karre (utan svål, utan ben)
1,5 kg
63 °C
8 timmar
Ytterfile (benfri kotlett)
2 kg
65 °C
8 timmar
Fläskfilé
1,5 kg
62 °C
6 timmar
Fransyska
0,5 kg
62 °C
3 timmar
Innerlår (skinka)
1 kg
65 °C
10 timmar
Rumpstek (skinka)
1 kg
62 °C
10 timmar
Fläsklägg
1 kg
68 °C
18 timmar
Spareribs
ej relevant
62 °C
38 timmar
Tjocka spjäll
2 kg
62 °C
12 timmar
Fläskben
1 kg
62 °C
12 timmar
Skinkstek
1 kg
62 °C
12 timmar
Herrgårdsskinka
2 kg
62 °C
12 timmar
Rökt skinka
1 kg
62 °C
8 timmar
Kotlett
300 gram / 2 cm tjock
58 °C
3 timmar
Karrékotlett
300 gram / 2 cm tjock
62 °C
3 timmar
Karbonader
300 gram / 3 cm tjock
65 °C
3 timmar
Bogstek
200 gram / 1,5 cm tjock
65 °C
3 timmar
Medaljong
250 gram / 3 cm tjock
60 °C
3 timmar
Grill-skiva
100 gram / 1 cm tjock
60 °C
3 timmar
Griskind
Ej relevant
65 °C
18 timmar
Fläskfilé
80 gram / 1,5 cm tjock
58 °C
3 timmar
Schnitzler
100 gram / ½ cm tjock
60 °C
3 timmar
Koteletter med ben
300 gram / 3 cm tjock
59 °C
4 timmar
Tjocka koteletter
400 gram / 4 cm
59 °C
4 timmar
Tärnat fläskkött (grytbitar)
1×1 cm
60 °C
2 timmar
© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen