Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET
Fisk är en delikatess. Därför är det viktigt att man inte ger den för mycket. Tider och temperaturer under är satta efter att fisken ska tillagas till medium.
När du tillagar fisk vid så låga temperaturer så tar samma grundregler som om du lagade sushi. Då vi arbetar med korta tillagningstider så är det begränsat hur många bakterier du dödar under uppvärmningen- se därför till att du köper din fisk hos en fiskhandlare du litar på.
Tiderna under är till för filé/stekar i portionsstorlekar. Många av fiskarna kan tillagas hela- här gäller en tumregel: Om fisken kan vara i ett sous vide bad, på 7-14 liter så ska du förlänga tiden med 100 %, om du vill tillaga den hel, dock rekommenderas det inte att tillaga en hel fisk sous vide.
FISK
Temperatur
Tid
Tonfisk
2-300 gram
48 °C
25 min
Lax
2-300 gram
48 °C
25 min
Svärdfisk
2-300 gram
48 °C
25 min
Torsk
2-300 gram
48 °C
25 min
Havskatt
2-300 gram
49 °C
25 min
Makrill
1-200 gram
49 °C
30 min
Mal
2-300 gram
49 °C
25 min
Havsaborre
2-300 gram
49 °C
25 min
Karp
2-300 gram
49 °C
25 min
Kolja
2-300 gram
49 °C
30 min
Hälleflundra
2-300 gram
48 °C
20 min
Öring
2-300 gram
48 °C
25 min
Fjällröding
2-300 gram
48 °C
25 min
Spetta
2-300 gram
49 °C
25 min
Piggvar
2-300 gram
49 °C
30 min
Haj
2-300 gram
49 °C
30 min
© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen.