Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET
Var uppmärksam på att äggen bör ha rumstemperatur innan du sätter igång. Låt därför äggen stå på köksbordet i minst 45 minuter innan du använder dem.
Äggvitan verkar mycket lös när det kokas mycket löskokt och lite lös vid löskokt ägg. Äggvitan stelnar aldrig till 100 % om du inte tillagar det hårdkokt.
Det är en smaksak hur du tycker din äggvita ska vara.
ÄGG
Vikt / Storlek
Temperatur
Tid
Pasteurisering av hela ägg
Mellan
57,5 °C
90 min
Mycket löskokta ägg
Mellan
64,5 °C
55 min
Löskokta ägg
Mellan
65,5 °C
55 min
Medium kokt ägg
Mellan
66 °C
55 min
Hårdkokt ägg
Mellan
70 °C
55 min
“Det perfekta ägget” – enligt Sharone Hakman
Mellan
65 °C
55 min
Omelet (av 3 uppviskade ägg + 2 msk vätska)
Ej relevant
75 °C
25 min