Snabb leverans

 Trygg E-handel

 Fri frakt över 700kr

 Säker Betaling

iVide® WIFI

NYHET! SousVide Supreme® Touch

Vakuumpåsar

Extern Vakuumförpackare

Att ha en vakuumförpackare av hög kvalitet är helt essentiellt för att uppnå perfekt resultat när man använder Sous Vide-metoden eller experimenterar gastronomiskt. En extern vakuumförpackare är idealisk både om du vill frysa in mat, bevara kvaliteten på livsmedlet samt en bra lösning på matspill. Här på sidan hittar du ett brett sortiment av externa vakuumförpackare i olika prisklasser och med olika specifikationer. Det gör det lätt för dig att hitta den som är bäst anpassad för dina behov oavsett om det är för hemanvändning eller för professionellt bruk.

Vid användning av en extern vakuumförpackare ligger påsen på bordet och därför kallas denna typ av vakuumförpackare också för bordmodell. Denna typ av vakuumförpackare använder räfflade påsar med perforerad insida. Om du behöver vakuumpåsar till din externa vakuumförpackare så hittar du vårt sortiment av räfflade vakuumpåsar här.


{{amount}}

Idealiskt till Sous Vide - bra för både privata och professionella

Oavsett om du är privatkund eller företag så är det en fördel för dig om dina livsmedel håller sig längre. Här kan en extern vakuumförpackare vara det rätta valet då du ökar hållbarheten på dina livsmedel genom att vakuumförpacka dem. Vakuumförpackaren gör att det skapas ett vakuum i påsen och därefter förseglas den och du kan därefter välja mellan att lägga påsen i kylskåpet, frysen eller att tillaga innehållet med Sous Vide-metoden.

Våra vakuumförpackare hittar du i flera olika prisklasser och storlekar som gör dem perfekta för att användas i hemmet eller i professionella kök. Du kan under varje produkt läsa om specifikationer samt om vi rekommenderar den för professionellt bruk.

Så fungerar en vakuumförpackare

Beroende på vilken modell du väljer så kommer den vara utrustad med olika knappar och funktioner. Gemensamt för alla är att de har tre grundläggande funktioner som är essentiella för din vakuumförpackning när det handlar om Sous Vide-tillagning.

1.    Vakuum/försegling (Seal)
2.    Stopp
3.    Försegling (Seal)

Genom att trycka på Vakuum/försegling (Seal) bildas det vakuum i påsen, därefter blir det förseglat automatiskt och därmed klart för Sous Vide-tillagning eller förvaring.

Stopp-knappen kan användas om du t.ex. kan se att det är köttsaft eller annan vätska på väg ut ur påsen. Du kan då stanna processen och ta bort vätskan och sedan fortsätta processen för att lättare kunna försegla påsen, samtidigt undgår du att vätskan kommer in i maskinen.

Försegla (Seal) är det sista steget som är en försegling av påsen. Om du t.ex. använder påsrullar och klipper ut en påse ska du börja med att försegla ena änden på påsen.

Dessa funktioner är oumbärliga inom Sous Vide men de kan även vara stor hjälp i vardagen.

Skillnaden på en extern vakuumförpackare och en kammar-vakuumförpackare.

På webshoppen hittar du två olika typer av vakuumförpackare och även om de båda kan vakuumförpacka dina livsmedel på ett bra sätt så är det skillnad på hur de gör det. I en kammar-vakuumförpackare kan du lättare vakuumförpacka exempelvis såser eller andra vätskor för förvaring eller tillagning. En kammar-vakuumförpackare fungerar genom att hela påsen placeras i vakuumförpackarens kammare. Därefter stängs locket och all luft sugs ut ur kammaren. Genom att suga luft ur hela kammaren och inte bara påsen undgår man att påsen sugs ihop. Vätskan kan därför inte flyta ut i och med att trycket är detsamma både i och utanför påsen.

En extern vakuumförpackare kan dock också vara det bättre valet då de ofta ligger lägre i pris än en kammar-vakuumförpackare.

Är du i tvivel om vilken som passar dina behov bäst? Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice samtidigt som du också kan läsa mer om varje produkt.

Hitta din nästa externa vakuumförpackare här på sidan där du hittar ett brett sortiment av olika märken och modeller.