kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Sous vide njurtapp (Hanger Steak / Boeuf Onglet)

Skapad den under ,

Sous vide njurtapp (Hanger Steak / Boeuf Onglet)

Så här lyckas du med att förbereda njurtappar
Njurtappar är en delikat rätt som många undviker på grund av namnet. Det går även under namnen "Hanger Steak", som är det amerikanska namnet, och Boeuf Onglet, som är det franska namnet.
Även om namnet på svenska har ett missvisande namn, har njurtappar inget med njurar att göra annat än att det är de muskler som njurarna hänger i.
För att lyckas med att servera mört och saftigt kött måste du ha koll på både beredningen av köttet och utrustningen för tillagningen.

Hur du förbereder
Du måste vara noggrann med förberedelserna för att köttet ska bli mört. Jämfört med andra typer av kött krävs det lite extra tid för att rengöra njurtapparna från senor.
Det är värt allt arbete, och det kan med fördel göras med en vass kniv, vilket underlättar ditt rensarbete.
Det viktigaste är att du blir av med den stora senan som håller ihop de 2 musklerna. Du måste skära in till senan, som är i mitten av köttet. Det går med fördel att skära i köttet så att du får en jämn höjd på hela styckningen. Det gör att du får en jämnare och stabilare tillagning, där alla delar av köttet steks lika.
När den stora senan i mitten har tagits bort, trimma resten av köttet.
När du har en putsad köttbit, krydda den med salt och peppar innan den är redo att tillagas sous vide.

Sous vide tillbereda njurtappar
Den stora fördelen med sous vide är att du kan vara säker på att ditt kött blir gott och mört och att det sköter sig själv under hela tillagningstiden på 2 timmar.
När njurtapparna har nått önskad temperatur i vattenbadet måste den värmas upp igen innan den är klar att serveras. Både grill och stekpanna kan användas för efterstekning.
Denna version är förberedd vid en temperatur på 54 grader.
Innan servering ska det tillagade köttet skäras tvärsöver fibrerna.

Receptet är gjort av Per Asmussen


© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

Mest sålda