kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Pulled Pork Sous Vide

Skapad den under

Pulled Pork Sous Vide

Är du, som många andra svenskar, ett stort fan av pulled pork? Då får du här receptet på hur man gör en alldeles fantastisk pulled pork, skuren från den spanska lyxgrisen Iberico. Detta recept förbereder köttet sous vide, så den här rätten kan inte bli mer fulländad och läcker.

Varför göra pulled pork?
När man gör pulled pork blästras köttet genom att man lägger det i salt och sirap. Köttet skall ligga kvar i denna buljong medan det tillagas länge. På så sätt smälter allt fett in i snitten och det gör att köttet blir supermört så att det faktiskt nästan smälter.
Efter att man stekt köttet länge kan man slita isär köttet med två gafflar, varifrån namnet pulled pork kommer, då det är fläsk man kan dra isär. Att köttet är så mört och gott är anledningen till att man gör pulled pork. Den är enkel att göra, och den är perfekt att servera både till gäster men också bara en vanlig vardagskväll, när man har gott om tid och vill göra lite extra av maten.

Detta behöver du
För att göra åtta portioner behöver du följande ingredienser:

2 l vatten
100 g salt
50 g socker
10 pepparkorn
5 lagerblad
2 kg fläskkarrén
4 msk farinsocker
2 msk paprika
1 msk rökt paprika
1 msk grovt salt
1 tsk peppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk Aromat
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin

Det tar totalt 32 timmar och 45 minuter, varav förberedelsetiden tar 8 timmar och tillagningstiden tar 24 timmar och 45 minuter.

Hur du förbereder din pulled pork
Innan din pulled pork ska in i ugnen måste den först ha åtta timmar i salt och sirap. Detta lager gör du genom att koka upp vatten, där du tillsätter salt, socker, pepparkorn och lagerblad. Laget är klart när sockret är upplöst. När laget har svalnat lägger du ner fläskkarrén i laget. Sedan skall laget och fläskkarrén i kylen i t.ex. en påse. Här ska fläskkarrén vara i minst åtta timmar men gärna upp till fjorton timmar.

Hur man gör det steg för steg
– Efter att fläskkarrén stått i kylen ska du nu marinera köttet med alla ingredienser. Man blandar ihop alla ingredienser i en skål och här gäller det att få det hela jämnt fördelat vilket man kan använda en gaffel till.
Använd sedan 2/3 av denna blandning för att marinera ditt kött genom att gnida det väl över hela köttet.
–Slå sedan in fläskkarrén i en vakuumpåse och vakuumpacka den. Nu är det bara att tillaga köttet sous vide i 24 timmar i 73 grader.
– När tiden har gått, ta ut köttet ur vakuumpåsen och häll vattnet i en kanna. Torka köttet torrt och lägg det i en ugnsfast form.
– Resten av ingredienserna gnids nu in i köttet, och köttet sätts sedan in i ugnen i 30-45 minuter på 200 grader varmluft.
– När barken på köttet är på väg att bli svart tas köttet ut och rivs isär med två gafflar. Häll lite av vattnet från tidigare på köttet och rör runt.
– Din pulled pork är nu klar för servering.

Du kan med fördel använda våra smarta Pulled Pork-gafflar att slita isär köttet med – Klicka här och köp dem

sous vide Pulled pork burger

Receptet är gjort av Per Asmussen


© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

Mest sålda