Whiskysås
Ingredienser:
1 msk rapsolja
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
200 gr russin
1 dl vitt vin
3 dl whisky
6 kvistar timjan
1 l god kycklingfond
15 svartpepparkorn
1 lagerblad
8 kryddnejlikor
10 korianderfrön
1 msk smör
Salt, peppar och lite citronsaft
Skala och hacka den gula löken fint. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem grovt med den platta sidan av bladet på kniven. Fräs lök och russin i rapsoljan på låg värme tills löken är klar. Häll på det vita vinet, whiskyn och timjan och reducera vätskan till 1/3. Tillsätt kycklingfonden och de torra kryddorna och koka ner såsen till 1/3.
Tillsätt smöret och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Konfiterade griskinder
Ingredienser:
8 st griskinder
1 l vatten
80 gr fint salt
2 dl ankfett
Lite whiskysås
Börja med att ta bort silverfilmen från griskinderna. Mixa vatten och salt tillsammans med en stavmixer tills saltet är helt upplöst.
Lägg griskinderna i saltlaken och låt dem dra över natten.
Dagen efter tar du griskinderna ur saltlaken och sköljer i rent vatten. Torka av kinderna i en pappershandduk.
Vakuumera kinderna med ister och tillbered dem sous vide i 65 grader i 12 timmar. Kyl påsen något och skär upp den och ta ut griskinderna.
Före servering värm försiktigt kinderna i lite av whiskysåsen.
Bräserad fänkål
Ingredienser:
2 fänkålshuvud
2 dl vitt vin
4 msk olivolja
En nypa salt
10 svartpepparkorn
2 lagerblad
6 timjans-kvistar
1 msk smör
Salt och peppar
Halvera båda fänkålshuvudena och lägg dem med framsidan nedåt i en lämplig vakuumpåse. Koka det vita vinet i 2 minuter i en kastrull för att förånga alkoholen, kyl det vita vinet något och häll det i vakuumpåsen tillsammans med olivolja, salt, pepparkorn, lagerblad och timjan.
Vakuummera påsen med kammarvakuumförpackare och tillbered den sous vide i 40 minuter i 85 grader.
Kyl påsen lätt och ta upp fänkålen ur påsen, torka dem på en kökshandduk och stek dem gyllene i smöret och krydda dem lätt med salt och peppar.
Servering:
Ingredienser och tillvägagångssätt
Blomsterkrasse med blommor
Lägg den bräserade fänkålen på höger sida av tallriken. Placera två griskinder på vänster sida av fänkålen. Dekorera rätten med finhackade kålrot och blad och blommor av blomsterkrasse.
© - Upphovsrätt - Allt innehåll, inklusive recept, på SousVideShop.se är skyddat av upphovsrättslagen.
Vi visar ditt namn och kommentar offentligt på vår webbplats. Din e-post garanterar att den som skrev inlägget kan kontakta dig. Vi lovar att skydda dina personuppgifter.